mandag 1. januar 2018

Mari Salvesen og Paula Voldner klatrer på Freerider (nå på film)


Freeriderfilmen from Pistol P on Vimeo.

En av2017 kule turer som jeg ikke har fått blogget om ennå var Paula Voldner og Mari Augusta Salvesens friklatreforsøk på Freerider på El Capitan i Yosemite i California, samt andre tøffe bestigninger av dem på den amerikanske vestkysten opp til Squamish i vest i Canada.

Nå fikk de ikke gått den 900 meter høye veggen med klatring opp til grad 8/8+ på naturlige sikringer helt i i fri, i likhet med noen andre sterke norske forsøk som aldri har tatt seg tid til å øve inn taulengdene i fri før de ledes. Til nå er det vel bare Martin Skaar Olslund og Thomas Meling som har gått den i fri av norske klatrere, med et støt på fire dager i 2012. Men det virker som det ble klatra mye bra på ruta, som vel er deres debut som storveggsteam. De to var de sterkeste norske kvinnene på egne sikringer i 2017, med Paula som har gått flere ruter opp til grad 9- på egne sikringer, mens Mari i år markerte seg med to bestigninger på grad 8+ på egne sikringer.

Paula fikk også onsightet en flertaulengders mixrute på grad 8/8+ i Squamish, også en sterk prestasjon. Og de klatra flere harde riss- og off-widthlinjer under turen.

Nå har det nye året blitt startet med at Paula, Pistol P, har lastet opp en stilig film fra turen opp Freerider.

Dette skjedde i høst da jeg var mye på reise med jobben, så jeg bruker denne filmen som unnskyldning for å hente fram prestasjonene. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar