mandag 27. november 2017

Tre norske gull i nordisk mesterskap i tauklatring


  • Norge vant de tre første plassene i kvinneklassen i Nordisk mesterskap i klatring i Helsinki i helga. 
  • Bare en norsk deltaker stilte i herreklassen. 


Tina Johnsen Hafsaas slo Hannah Midtbø, som tok sølv foran sisteårs junior Lisa Marie Kvandahl, som tilsammen sørget for at Norge dominerte kvinneklassen. Her så det ut som et kjipt klipp stoppet Tina fra å toppe ut, og også stoppet Hannah før hun ga opp å klippe og fortsatte litt til.
Jon Pål Hamre fra Trondheim KK var eneste norske klatrer i herreklassen, og kom til finalen selv om han har markert seg mest i buldrekonkurranser de siste årene. I fjor ble han nummer ni i NM, mens han var svært nærme en pallplass i årets nordiske mesterskap i buldring.
Det kan være flere årsaker til at ingen flere av de beste norske stilte, men det bekrefter vel trenden fra NM hvor det bortsett fra de to beste ikke stilte noen av de som har klatret hardest på tau de siste årene. Jeg tipper at NM midt i eksamenslesingen for eksempel ikke gjorde det mer aktuelt for NM-vinner John Henry Nilssen å delta.

Juniorene stilte som vanlig opp med godt nivå og de beste deltakerne. Mia Wollebæk fra Trondheim klatreklubb tok andreplass i eldre junior etter å ha falt lenge før hun så ut til å ha brukt opp superpumpen hun viste fram på NM i Stavanger for noen uker siden.
Albert Suthurst fra Kolsås tok en sterk andreplass i eldre junior herrer.
Ørjan Vaage fra Haugaland Klatrelag fulgte opp fjorårets gode resultat på hjemmebane i Nordisk i fjor med en solid seier i yngre junior. Og i yngre junior kvinner tok Ingrid Kindlihagen fra Haugaland klatrelag sølv foran Emma Støver Wollebæk fra Trondheim.

Her er resultatene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar